Guangzhou Baoshen Optoelectronics Co., Ltd.

Какви са разликите между халоген, ксенон, LED и лазерни фарове?

car светлините са важно осветление в автомобилите и хората не са им непознати. Днес ще научим за четири често срещани типа светлини на автомобила: халогенни светлини, ксенонови светлини, LED светлини и лазерни фарове. Какви са разликите между тях? произведени от нишката при високи температури, за да се освободи повече светлина. Халогенните лампи имат характеристиките на ниска цена, ниска консумация на енергия, сравнително кратък живот, но мека светлина. С развитието на технологиите обаче много собственици на автомобили постепенно се обръщат към по -модерна технология за осветление.

555.jpgxenon лампа: принципът на това Лампата е да активира ксенонов газ чрез високоvoltage електричество, за да генерира силна дъга, като по този начин излъчва ярка светлина. Ксеноновите лампи имат характеристиките на високата яркост, цветната температура, близка до дневната светлина и ниската консумация на енергия, така че те са предпочитани от много собственици на автомобили. Въпреки това, ксеноновите лампи отнемат много време за стартиране и поставят по -голяма тежест за батерията, така че те не могат да се използват като конфигурация по подразбиране в някои модели.

-

5.jpg

--LED LIGHT: Този вид светлина използва светлинни диоди като източник на светлина и има предимствата на бърз стартup, дълъг живот, малък размер и висока яркост. В допълнение, LED светлините имат широк диапазон на цветовата температура и светлинният цвят може да се регулира според различни нужди. However, LED lights are more expensive and difficult to maintain, so youneed to pay more attention when using them.

H4.jpg

-LASER фарове: Това е нов тип осветителна технология, която излъчва светлина чрез лазерни диоди и се контролира точно от отражатели и оптични лещи за постигане на силно концентрирано осветление. Лазерните фарове имат предимствата на висока яркост, дълъг обхват, ниска консумация на енергия и малки размери, което ги прави мощен асистент за нощно шофиране. Въпреки това, поради високата цена на технологиите, в момента той е оборудван само в някои високи модели.

comprectrains Сравнение на четирите типа светлини на автомобила, можем да открием, че всеки има свои предимства и недостатъци и е подходящ за различни сценарии за използване. Халогенните лампи са подходящи за собствениците на автомобили с ограничен бюджет, ксеноновите лампи се представят добре в

road и дълго шофиране, LED лампи са подходящи за градско шофиране, което преследва опазването и ефективността на околната среда, а лазерните фарове осигуряват по -добри светлинни ефекти за високиEND модели. Не знам за теб. С какви фарове е оборудвана колата?333 (1).jpg

предишен: Скрита светлина: Д...

Следващия: Когато се появят т...